STICKY

In de pers! 12/02/2018

ANNICK WELLENS- Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad 12/02/2018

KINDEREN EN OUDERS OP ONTDEKKING IN DE NATUUR

Oplaadnest zoekt verborgen talenten

MOL

De natuur, een tof thema en je familie. Meer heb je niet nodig om dichter naar elkaar toe te groeien. Dat bewijst Greet Grietens tijdens een talentennamiddag.

Met een gekleurd regenjasje en een paar stevige wandelschoenen of rubberen laarzen gaan een tiental kinderen met hun mama, tante of meter op pad. Het doel: samen ontdekken waar ze goed in zijn. “Elk dier is uniek”, legt Greet met behulp van een verhaaltje uit aan de kinderen. Daarna krijgen ze een papieren pauw met een tiental veren waarop ze hun ­eerste unieke talent noteren. “Ik heb iPad opgeschreven. Ik kan er erg goed spelletjes op spelen”, grijnst Sem (7).

Vrolijk door plassen

Met Het Oplaadnest organiseerde Greet al verschillende teambuildingactiviteiten. Ook kind-ouder-activiteiten vindt ze belangrijk. De talentennamiddag is er daar een van en gaat door in Ecocentrum de Goren. Volgens haar de ideale locatie: “We starten binnen met wat uitleg en gaan daarna wandelen.” Na enkele minuten lopen de kinderen vrolijk door de plassen in het bos en beelden ze enthousiast dieren uit. Het ijs is meteen gebroken.

Wat groen kan doen

Greet was al vroeg uit de veren om dierenplaatjes in het bos te verspreiden. “Zo breng ik mensen terug naar de natuur”, zegt ze. “Tenslotte is het wetenschappelijk bewezen dat een beetje groen veel goeds kan doen.” In totaal verspreidde ze een tiental dieren. Elk dier bezit enkele unieke eigenschappen”, gaat Greet verder. “Vandaag proberen we om ons een beetje zoals elk dier te gedragen.” Het eerste dier dat aan bod komt, is de pauw. “Die is fier”, roept een enthousiaste mama.

Dieren zoals de poes, uil, leeuw, havik en schildpad komen nog aan de beurt. Terwijl de kinderen bij de pauw een bloemetje op hun gezicht kunnen schilderen, genieten ze bij de poes van een massage. “Ik vind de poes leuker dan de pauw”, geeft Amélie (9) toe. “Masseren kun je alvast bij je talenten schrijven, Leo”, zegt een mama even later tegen haar zoontje. Het resultaat van drie uur quality time: een waaier aan talenten en een heleboel gelukkige kinderen.

www.hetoplaadnest.be

 

Schrijf een reactie